2010. június 4., péntek

Sárgaborsópüré

A sárgaborsópüré finom és laktató körítés a klasszikus vad- és húsételekhez. A teljes őrlésű lisztből készült palacsintához és a sült padlizsánhoz is jól illik. Aki kiadósabban szereti, tegyen rá pirított hagymakarikát, és héjában főtt burgonyával fogyassza.

Hozzávalók
  • 300g sárgaborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 babérlevél
  • 3 szegfűszeg
  • 1/4 kvk szárított majoránna
  • 1/2 kvk száírott kakukkfű
  • 40g vaj
  • 2 tojássárgája
  • szerecsendió
  • só, őrölt bors
A borsót, éjszakára hideg vízbe áztatjuk. A hagymát meghámozzuk, és a babérlevelet a szegfűszeggel rászórjuk. A leszűrt lecsepegtetett borsót a hagymával, a majoránnával és a kakukkfűvel feltesszük főni egy nagy lábosba. Ha felforrt, egy órán át lassú tűzön tovább főzzük.

A borsót, ismét leszűrjük, levét lecsepegtetjük, majd robotgéppel vagy mixerrel finom pürévé keverjük. Apránként belekeverjük a hideg vajat, majd a tojásfehérjét. Melegen tartjuk, de nem főzzük fel! Szerecsendióval, sóval, borssal ízesítjük.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...