2010. június 18., péntek

Sajtos burgonyafelfújt

A burgonyát sötét helyen kell tárolni. Fénytől védett, papírzsákban vagy sötét tárolóban tartott burgonyát használjunk fel. A gumók zöld részeit vágjuk le, a zöld példányokat dobjuk ki.

Hozzávalók négy személyre
  • 600g burgonya
  • só, frissen őrölt bors
  • 100g reszelt ementáli sajt
  • 2 gerezd fokhagyma (ízlés szerint lehet több is)
  • 40g vaj
  • 250g tej
  • 250g tejszín
  • 1ek búzakorpa
A burgonyát meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, és géppel 2-3 milliméteres szeletekre vágjuk, vagy reszeljük. Sózzuk, borsozzuk, majd a sajt egy részét hozzáadjuk.

A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk és összezúzzuk. Egy nagy, lapos tűzálló tálat kizsírozunk, és feléig belerétegezzük a burgonyaszeleteket. A tejet és a tejszínt elkeverjük a fokhagymával és a korpával, és annyit öntünk belőle a burgonyára, hogy ellepje.

Rárétegezzük a maradék burgonyaszeleteket, leöntjük a tejes-tejszínes fűszerrel, rászórjuk a maradék sajtot, majd meghintjük a maradék vajjal. 200 Celsius fokra (gázsütő 3. fokozat, légkeverős sütő 180 Celsius) előmelegített sütőben ~1 óra alatt aranysárgára sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...