2010. június 11., péntek

Fűszeres szárazbab

Hozzávalók 4 személyre
  • 400g nagy szemű szárazbab
  • 100g hagyma
  • 2ek csíraolaj
  • 1kvk provance-i fűszerkeverék
  • 100ml húsleves
  • 2ek tejföl
  • só, frissen őrölt bors
  • 4db húsos paradicsom
A mélyhűtött babot felengedjük, a frisset előző nap beáztatjuk. A babot megpároljuk. A hagymát megtisztítjuk, kockára vágjuk és egy serpenyőben, olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a babhoz.

Hozzáadjuk a fűszerkeveréket, a húslevest és a tejfölt, sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt 5 percig együtt csendesen főzzük.

A paradicsomot megmossuk, kockára vágjuk, és a babhoz adjuk. 5 percig, fedő alatt pihentetjük.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...