2010. március 19., péntek

Uborkafőzelék

Vegetáriánusoknak és kétség kívül bevállalósoknak:)

Hozzávalók:
  • 1 kg uborka
  • 3 hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma (ízlés szerint lehet több is)
  • 2 ek vaj
  • 3 ek húsleves
  • frissen őrölt bors
  • 1/2 citrom
  • 100 g tejföl
  • 1 csomó kapor
Az uborkát vékonyan meghámozzuk, hosszában megfelezzük, kanállal kimagozzuk, majd egyforma nagyságú csíkokra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, és forró vajban üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk az uborkát és röviden tovább pároljuk.

Felöntjük a húslevessel, majd együtt 2-3 percig főzzük. Sóval, borssal, citromlével ízesítjük. Lefedjük, majd 10 percig tovább főzzük. Tejföllel és finomra vágott kaporral tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...