2010. március 12., péntek

Párolt zöldhagyma

Ízletes köret, sok vitaminnal és gyorsan elkészíthető.

Hozzávalók:
  • 1 kg zöldhagyma
  • 2 ek olaj
  • 1 gerezd fokhagyma (ízlés szerint lehet több is)
  • frissen őrölt bors
A hagymát megtisztítjuk, és ferdén kb. 3 cm széles darabokra vágjuk. Az olajat egy nagy serpenyőben felmelegítjük.

Előbb hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a hagymát és közepes tűzön megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk és 5 percig fedő alatt tovább pároljuk.

Színesíthetjük vöröshagymával, lilahagymával. Mivel ezeket 15 perccel tovább kell párolni, a zöldhagymát utolsónak adjuk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...