2010. március 26., péntek

Diós túróval töltött cukkini

A receptet a vegetáriánusokon kívül ajánljuk a candida diétán lévőknek és a kísérletezőknek is. A töltött cukkini friss paradicsommártással különösen finom.

Hozzávalók:
  • 4 cukkini
  • 3 fej vöröshagyma
  • 4 ek csíraolaj
  • 1 kk zabpehely
  • 1 ek őrölt dió (ha nincs jó a mandula is)
  • 3 ek tej
  • 3 ek tejszín
  • frissen őrölt bors
  • 2 tojásfehérje
  • 100 g tehéntúró
  • zsiradék a kikenéshez
  • 3 ek reszelt sajt
A megmosott, hosszában félbevágott cukkini belsejét kanállal kivájjuk, majd 5 percre forrásban lévő sós vízbe dobjuk. A hagymát meghámozzuk, és kockára vágjuk. 2 evőkanál olajat egy lábasban felforrósítunk, beledobjuk a hagymát és a kivájt cukkinibelet. Lassú tűzön 5 percig pároljuk. Rászórjuk a zabpelyhet és a reszelt sajtot, hozzáadjuk a tejet és a tejfölt, sózzuk, borsozzuk, és 5 percig együtt pároljuk.

A tűzről levéve hűlni hagyjuk. Közben a tojásfehérjét habbá verjük. A habot és a túrót könnyedén a masszához keverjük. A fél cukkiniket megtöltjük a masszával, és kizsírozott sütőformában egymás mellé helyezzük. Meghintjük a sajttal és a maradék olajjal. 175-200 Celsius fokos sütőben 20 perc alatt aranysárgára sütjük. (Gázsütő esetén: 2-3. fokozat, légkeverős sütő esetén: 170-180 fok)

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...