2010. május 7., péntek

Rakott cukkini

A rakott cukkinit fogyaszthatjuk főtt tojással, sült hallal vagy tönkölyfasírttal is. A hűtőszekrényben akár négy napig is eltartható.
Hozzávalók négy személyre:
  • 500g cukkini
  • 2 ek.
  • 1/8 l fehér borecet
  • 1/8 l húsleves
  • 1/2 citrom
  • 2 gerezd fokhagyma (ízlés szerint lehet több is)
  • 1 csomó petrezselyem
  • 6 ek. olíva olaj
A cukkinit felszeleteljük, megsózzuk, pár percig állni hagyjuk, majd leöblítjük. Az ecetet a húslevessel felfőzzük, a cukkiniszeleteket beledobjuk, 2-3 percig főzzük, majd a levet leöntjük, és a cukkinit lecsöpögtetjük.

A marinádhoz kipréseljük a citrom levét, és a citromhéjat hajszálvékonyan lereszeljük. A citromlét elkeverjük az áttört fokhagymával, a citromhéjjal, az apróra vágott petrezselyemmel és az olajjal. A marinádot a meleg cukkinire öntjük, összekeverjük, és egy órán át állni hagyjuk, hogy összeérjen.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...