Hozzávalók négy személyre:A rakott cukkinit fogyaszthatjuk főtt tojással, sült hallal vagy tönkölyfasírttal is. A hűtőszekrényben akár négy napig is eltartható.
- 500g cukkini
- 2 ek. só
- 1/8 l fehér borecet
- 1/8 l húsleves
- 1/2 citrom
- 2 gerezd fokhagyma (ízlés szerint lehet több is)
- 1 csomó petrezselyem
- 6 ek. olíva olaj
A cukkinit felszeleteljük, megsózzuk, pár percig állni hagyjuk, majd leöblítjük. Az ecetet a húslevessel felfőzzük, a cukkiniszeleteket beledobjuk, 2-3 percig főzzük, majd a levet leöntjük, és a cukkinit lecsöpögtetjük.
A marinádhoz kipréseljük a citrom levét, és a citromhéjat hajszálvékonyan lereszeljük. A citromlét elkeverjük az áttört fokhagymával, a citromhéjjal, az apróra vágott petrezselyemmel és az olajjal. A marinádot a meleg cukkinire öntjük, összekeverjük, és egy órán át állni hagyjuk, hogy összeérjen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése