2010. május 21., péntek

Tejfölös bab

Hozzávalók négy személyre:
  • 400g nagy szemű szárazbab
  • 100g hagyma
  • 2ek. csíraolaj
  • 1kk. provance-i fűszerkeverék
  • 100ml húsleves
  • 2ek. tejföl
  • frissen őrölt bors
  • 4db húsos paradicsom
A babot, előző nap beáztatjuk, de használhatunk mélyhűtött vagy konzerv babot is. A babot megpároljuk, a hagymát megtisztítjuk és kockára vágjuk. Egy serpenyőben olajat melegítünk, és a hagymát üvegesre pároljuk, majd a babhoz adjuk.

Hozzáadjuk a fűszerkeveréket, a húslevest és a tejfölt, sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt 5 percig együtt, forrás nélkül főzzük. A paradicsomot megmossuk, kockára vágjuk, és a babhoz adjuk. 5 percig, fedő alatt pihentetjük.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...