- 400g nagy szemű szárazbab
- 100g hagyma
- 2ek. csíraolaj
- 1kk. provance-i fűszerkeverék
- 100ml húsleves
- 2ek. tejföl
- só
- frissen őrölt bors
- 4db húsos paradicsom
A babot, előző nap beáztatjuk, de használhatunk mélyhűtött vagy konzerv babot is. A babot megpároljuk, a hagymát megtisztítjuk és kockára vágjuk. Egy serpenyőben olajat melegítünk, és a hagymát üvegesre pároljuk, majd a babhoz adjuk.
Hozzáadjuk a fűszerkeveréket, a húslevest és a tejfölt, sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt 5 percig együtt, forrás nélkül főzzük. A paradicsomot megmossuk, kockára vágjuk, és a babhoz adjuk. 5 percig, fedő alatt pihentetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése