Kéthetente jelentkező recept rovatunk következő fogása a csípős fokhagymamártás. A mártást főtt, vagy pirított zöldséghez, burgonyához ajánljuk.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 chilipaprika
- 1 csomó petrezselyem
- 1/2 kávéskanál reszelt citromhéj
- 100 ml olívaolaj
- só (izlés szerint)
A hozzávalókat megmossuk, majd felvágjuk (kivéve a fokhagymát). Ha valaki nem bírja túlzottan a csípőset, akkor ajánltos a kimagozott chilipaprikát hideg vízbe tenni rövid időre, így kevésbé lesz csípős.
A fokhagymát, világosbarnára pároljuk, majd áttörjük. Ha kész, a már felvágott petrezselymmetl chilivel és a citromhéjjal együtt forró olajba tesszük. Alaposan összekeverjük, izlés szerint sózzuk, és tálaljuk.
A fokhagymát, világosbarnára pároljuk, majd áttörjük. Ha kész, a már felvágott petrezselymmetl chilivel és a citromhéjjal együtt forró olajba tesszük. Alaposan összekeverjük, izlés szerint sózzuk, és tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése