Hozzávalók 6 személyre:
- 300g padlizsán
- só
- 6 ek. olívaolaj
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 ek. friss majoránna v. kakukkfűlevél
- fehér borecet
A padlizsánt vastag szeletekre vágjuk, megsózzuk, és néhány percig állni hagyjuk, hogy levet engedjen. A szeleteket szalvétával leitatjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a padlizsánszeleteket egymás után barnára sütjük, majd szalvétán lecsepegtetjük.
A fokhagymát megtisztítjuk, papírvékony szeletekre vágjuk, és a majoránna- vagy kakukkfűlevelekkel összekeverve, óvatosan megpirítjuk. A padlizsánszeleteket tálaláskor megintjük ecettel, és megszórjuk a fokhagymás keverékkel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése