2010. április 2., péntek

Töltött vöröshagyma

Hozzávalók négy személyre:
  • 4 nagy fej vöröshagyma
  • 200 g darált marhahús, de lehet helyettesíteni bármilyen más hússal
  • 1 ek sovány tehéntúró
  • 1 tojás
  • 1 kk cukormentes mustár
  • 1-1 ek zabpehely, búzakorpa és zabkorpa
  • 1 ek tejföl
  • 1 kk pirospaprika
  • frissen őrölt bors (lehet vegyesen is: zöld-, fehér-, fekete- és rózsabors)
  • 50 g olaj
  • 300 ml tyúkhúsleves
  1. A hagymát meghámozzuk és kivájjuk. A belsejét félretesszük.
  2. A darált húst egy tálban összekeverjük a túróval, a tojással, a mustárral, a korpákkal, a zabpehellyel és a tejföllel.
  3. Sózzuk, paprikázzuk, borsozzuk, majd jól összedolgozzuk. A masszát négyfelé osztjuk, és a hagymákat töltjük.
  4. Az olajat sütőformában felmelegítjük, beletesszük a hagymákat, majd ráöntjük a húslevest. Most adjuk hozzá, a korábban kivájt hagymadarabokat is.
  5. 175-200 Celsiusra előmelegített sütőben (gázsütő: 3. fokozat, légkeverős sütő: 180 fok) 40-60 percig pároljuk. Az elgőzölgött folyadékot időnként pótoljuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...