2010. április 9., péntek

Padlizsánpüré

A padlizsánpüréhez rozskenyér vagy héjában főtt burgonya illik.

Hozzávalók négy személyre:
  • 500 g padlizsán
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma (ízlés szerint, lehet több is)
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • frissen őrölt bors (leginkább fekete)
A padlizsánt, villával több helyen megszurkáljuk. 200 Celsiusra előmelegített sütőben (gázsütő: 3. fokozat, légkeveréses:180 fok) puhára sütjük, majd a héját eltávolítjuk. A padlizsán húsát egy tálban robotgéppel finom péppé verjük. Hozzáadjuk az apró, kockára vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, az olajat, és jól összekverjük. Sózzuk, borsozzuk.

1-2 órán át állni hagyjuk. Retekkel, paradicsom- vagy zellerdarabokkal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...