A padlizsánpüréhez rozskenyér vagy héjában főtt burgonya illik.
Hozzávalók négy személyre:
- 500 g padlizsán
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma (ízlés szerint, lehet több is)
- 6 evőkanál olívaolaj
- só
- frissen őrölt bors (leginkább fekete)
A padlizsánt, villával több helyen megszurkáljuk. 200 Celsiusra előmelegített sütőben (gázsütő: 3. fokozat, légkeveréses:180 fok) puhára sütjük, majd a héját eltávolítjuk. A padlizsán húsát egy tálban robotgéppel finom péppé verjük. Hozzáadjuk az apró, kockára vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, az olajat, és jól összekverjük. Sózzuk, borsozzuk.
1-2 órán át állni hagyjuk. Retekkel, paradicsom- vagy zellerdarabokkal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése