2009. november 6., péntek

Téli vegyes saláta

Kéthetente jelentkező recept rovatunk mai darabja egy téli vegyes saláta. Gyorsan, egyszerűen elkészíthető, főzőtudományt nem igényel. Viszont, nagyon hasznos a szervezetünk számára a tél közeledtével.

Hozzávalók:
  • 1 endíviasaláta
  • 1 csomó vizitorma
  • 150 g fehér bab (konzerv is jó)
  • 1 friss gyömbérgyökér (a maradék lefagyasztható)
  • 1 csomó petrezselyem
  • 1 csomó snidling
  • 1 csomó turbolya
  • 1 ek. cukormentes majonéz (kikeverhetjük mi magunk is!)
  • 200 g biojoghurt
  • 2-3 ek. olaj
  • 2 ek. citromlé
  • só (izlés szerint)
  • frissen őrölt bors (izlés szerint)
A salátát és a vizitormát megtisztítjuk, a leveleket megmossuk és megszárítjuk. A bab levét lecsepegtetjük, a gyömbért meghámozzuk. A snidlinget és a turbolyát megmossuk és apróra vágjuk, majd gondosan összekeverjük majonézzel, a joghurttal és az olajjal. Zúzott gyömbérrel, citromlével, sóval, borssal ízesítjük.

A salátát, a vízitromát és a babot egy nagy tálban összekeverjü,k majd leöntjük a joghurtos öntettel.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...