2009. november 20., péntek

Kolbászsaláta retekkel

A vegetáriánusok után, kéthetente pénteken jelentkező receptrovatunkban, most a húsevőknek kedvezünk. Természetesen, candidiázisban szenvedő Ügyfeleink is fogyaszthatják, és akkor sem lesz rossz, ha a vegetáriánusok kihagyják a kolbászt:)

Hozzávalók:
  • 200g kolbász (vagyis, szájízünk szerint, lehet több is:)
  • 1 nagy piros v. fehér retek
  • 1 csomó zöldhagyma
  • 150g biojoghurt (ezt, candidások tartsák be)
  • 1 ek. majonéz (candida diétán lévők cukormenteset használjanak!)
  • 2 ek. napraforgóolaj (helyettesíthető más olajokkal pl. mogyoró v. olíva)
  • frissen őrölt bors (ez a legjobb, de zacskóst is lehet használni)
A kolbászt megszabadítjuk héjától és felkarikázzuk. A retket vékony szeletekre vágjuk, a zöldhagymát felkarikázzuk. Egy tálban összekeverjük a joghurtot, a majonézt és az olajat. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A kolbászt, és a zöldségeket az öntetbe keverjük. A salátát tálalás előtt pár percig pihentetjük. Érdemes megvárni, hogy összeérjenek az ízek, de nem kell órákig állni hagyni. Aki gondolja, a kolbászt meg is piríthatja.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...