2009. szeptember 25., péntek

Rakott mozzarella


Kedves Ügyfeleink és Olvasóink!

Köszönjük a sok levelet. Nem, nem feledkeztünk meg a receptekről. Minden második héten, pénteken jelentkezünk egy-egy újabb fogással. Igyekszünk kedvezni mindenkinek, a fogyókúrázóktól kezdve, a vegetáriánusokon át a candida diétán lévőkig. És természetesen, továbbra is szeretettel várjuk leveleiket.

Hozzávalók:
  • mozzarella sajt
  • 1 piros chilipaprika
  • 1 ág friss rozmaring (ha nincs, bazsalikom is tökéletes)
  • 1 ág friss kakukkfű
  • fokhagyma ízlés szerint
  • (bors ízlés szerint, frissen őrölve az igazi)
  • 1/4 l extra szűz olíva
A sajtról leöntjük a levet és lecsöpögtetjük. Míg csöpög, a chilit kimagozzuk, és nagyon vékony csíkokra vágjuk. A rozmaringot letépkedjük, és finomra aprítjuk. A fokhagymát megtisztítjuk és felszeleteljük.

Ha mindezzel megvagyunk, a mozzarellát karikára vágjuk, keskeny edénybe rétegezzük a chilivel, a rozmaringgal és a fokhagymával. Annyi olajat öntünk rá, hogy ellepje, és éjszakára állni hagyjuk.

A sajt, jól illik bármilyen nyers ételhez, héjjában főtt burgonyához, gabonaételekhez, illetve a vékonyra szelt sonkához. Hűtőszekrényben kb. 5 napig tartható el.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...