2009. december 4., péntek

Forró italok a fagyos estékre

Remélhetőleg, idén karácsonykor lesz hó. Legalább a Szent esténk legyen fehér. Mivel mi optimisták vagyunk, ezért receptrovatunkban egy pici recept-sorozatot indítunk a forró italokkal kapcsolatban. Az eslő ajánlóban az IGAZI forró csoki receptjét tesszük közkinccsé:
  • fél liter tejszín
  • 1 dl tej
  • két tábla jó minőségű étcsokoládé (érdemes, tényleg jó minőségű csokoládét vásárolni, mégha drágább is)
  • 4 ek. nádcukor (aki szereti a mézet, a cukor helyett akácmézzel, hársmézzel vagy egyéb más különleges, nem minden nap használt mézzel is készítheti)
A csokoládén kívül mindent egy fazékba öntünk, majd ha felforrt beletördeljük a csokit és elkeverjük. Nagyon egyszerű. Férfi olvasóink is két perc alatt el tudják készíteni Párjuknak:) Innen, már csak a képzeletünk szabhat határt. Ha az alappal készen vagyunk készíthetünk rá igazi krémes tejszínhabot. Díszíthetjük csokireszelékkel, szórhatunk rá fahéjjat. Tehetünk bele vaníliát, gyömbért.

Felnőttek ízesíthetik jó minőségű rummal vagy akár Bailey's-szel.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...