2009. december 11., péntek

Forró italok a fagyos estékre - II.

Megszokott rendszerünktől eltérően, december hónap minden péntekén jelentkezik receptrovatunk egy-egy forró itallal. Cikksorozatunk első részében az IGAZI forró csoki elkészítéséről volt szó, most pedig, egy Gyümölcsös forralt bort ajánlunk Önöknek:
  • 0,5 l vörösbor
  • 0,5 l szőlőlé
  • 1 rúd fahéj
  • egész szegfűszeg
  • 1 db narancs leve
  • ízlés szerint cukor v. méz
  • ízllés szerint narancshéj
Összeöntjük a bort és a gyümölcsleveket, majd beletesszük a fűszereket. Ízesítjük és felforraljuk. Nem szabad sokáig forralni, csupán az első bugyborékolásig. Természetesen, ez is bolondítható tovább. Ha otthon van a mélyhűtőben eper, áfonya, szeder, akkor a poharunk aljára rakhatunk egy kevés fagyott gyümölcsöt és arra öntsük a forró bort. Ízesíthetjük gyömbérrel, ánizzsal. Minél kreatívabbak vagyunk, annál finomabbat alkothatunk:)

Ne feleddjük, hogy a bort NEM szabad forralni! Legfeljebb 80 fokig hevítsük! Okok:
  1. A bor alkoholtartalma 83 fokon elpárolog
  2. Hydroxymethylfurfural keletkezik, mely rákkeltő.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...