
- 0,5 l vörösbor
- 0,5 l szőlőlé
- 1 rúd fahéj
- egész szegfűszeg
- 1 db narancs leve
- ízlés szerint cukor v. méz
- ízllés szerint narancshéj
Összeöntjük a bort és a gyümölcsleveket, majd beletesszük a fűszereket. Ízesítjük és felforraljuk. Nem szabad sokáig forralni, csupán az első bugyborékolásig. Természetesen, ez is bolondítható tovább. Ha otthon van a mélyhűtőben eper, áfonya, szeder, akkor a poharunk aljára rakhatunk egy kevés fagyott gyümölcsöt és arra öntsük a forró bort. Ízesíthetjük gyömbérrel, ánizzsal. Minél kreatívabbak vagyunk, annál finomabbat alkothatunk:)
Ne feleddjük, hogy a bort NEM szabad forralni! Legfeljebb 80 fokig hevítsük! Okok:
- A bor alkoholtartalma 83 fokon elpárolog
- Hydroxymethylfurfural keletkezik, mely rákkeltő.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése