2009. augusztus 9., vasárnap

Hogyan növelhető és csökkenthető a koleszterinszint?

Azoknak, akik figyelik a koleszterinszintjüket, a világos pulykahúst ajánljuk, különösen, hogy nem több, mint 300 mg koleszterint javasolnak egy embernek naponta. 8-10 dkg világos pulykahúsban csak körülbelül 67 mg koleszterin van. Ugyanennyi "sötét" húsban 75 mg található. Legyen óvatos a pulykamájjal, egy csésze vagdalt májjal 839 mg koleszterint fogyaszt el. És ne feledje a főzelékek zsiradék nélkül koleszterinmentesek.

Koleszterin növelők


  • cigaretta
  • élelmiszeradalékok (pl. butilált hidroxitoluol)
  • levegőszennyezések (pl. poliklórozott bifenilek)
  • kávé
  • stressz
  • orális fogamzásgátló
  • tisztított cukor
  • telített zsírok

Koleszterin csökkentők

  • padlizsán
  • hagyma (nem sütve)
  • fokhagyma
  • joghurt
  • pektin (pl. hámozatlan alma, citrusgyümölcsök héjának fehér része)
  • szójabab
  • sárgarépa (nyersen)
  • rostok
  • tarkabab, fehérbab, veteménybab
  • többszörösen telítetlen olajok
  • krómkészítmények
  • C- és E-vitamin, niacin
  • lecitin lipotrópok

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...