Borsóallergia: A borsó szalicilsav-tartalmára érzékenyeknél előfordulhat kiütéses reakció. A köszvényre hajlamosak is óvatosan fogyasszák, mivel a borsó purintartalma viszonylag magas: 85 mg/100g.
Hozzávalók:
- 400 g zöldborsó
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek. olaj
- 2 ek. húsleves
- 50 g tejföl
- reszelt citromhéj
- só
- frissen őrölt bors
- 0,5 csomó menta
A borsót megfőzzük; ha mirelit, felengedjük. A hagymát kockára vágjuk és forró olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a borsót, a húslevest és a tejfölt, majd lassú tűzön 5 percig fözzük. Citromhéjjal, sóval, borssal ízesítjük. Apróra vágott mentával meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése