2010. február 19., péntek

Zöldborsófőzelék, mentával


Borsóallergia: A borsó szalicilsav-tartalmára érzékenyeknél előfordulhat kiütéses reakció. A köszvényre hajlamosak is óvatosan fogyasszák, mivel a borsó purintartalma viszonylag magas: 85 mg/100g.

Hozzávalók:
  • 400 g zöldborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek. olaj
  • 2 ek. húsleves
  • 50 g tejföl
  • reszelt citromhéj
  • frissen őrölt bors
  • 0,5 csomó menta
A borsót megfőzzük; ha mirelit, felengedjük. A hagymát kockára vágjuk és forró olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a borsót, a húslevest és a tejfölt, majd lassú tűzön 5 percig fözzük. Citromhéjjal, sóval, borssal ízesítjük. Apróra vágott mentával meghintve tálaljuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...