2010. február 26., péntek

Hústorta

Köszönjük a receptet Geszlerné Janni Valériának (gyógyszerellátási szakasszisztens).

Hozzávalók:
  • sertéshús
  • csirkehús
  • pulykahús
  • gépsonka
  • trappista
  • füstölt sajt
  • liszt
  • tojás
  • bacon
  • ízlés szerint fűszerek pl. bors, fokhagyma stb.
Egy kb. 15 cm átmérőjű hőálló üvegtálat (vagy tortaformát) kibélelünk bacon szalonnával. A hússzeleteinket lisztbe forgatjuk (a lisztet fűszerezhetjük ízlés szerint), majd felvert tojásba, ezt követően reszelt sajt keverékébe. Az így elkészített hússzeleteket ráfektetjük a bacon szalonnára, majd egy gépsonkával betakarjuk. Majd újra következi a hús, majd újra a gépsonka és így tovább rétegezzü, míg megtelik a tálunk. A legvégén betakarjuk a baconnel. Letakarjuk fóliával és pároljuk, majd fólia nélkül sütjük tűpróbáig.

A torta nagyságától, illetve a hús sokféleségétől függően, a sütés, 2 óra hosszát is igénybe vehet 180 fokon. Ha szeretnénk, óvatosan a jénai tetőbe fordíthatjuk és így az alját is megpiríthatjuk. Langyosan tortaszeletekre vágjuk. Pirítós kenyérrel, zöldséggel tálalhatjuk.


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...