Köszönjük a receptet Geszlerné Janni Valériának (gyógyszerellátási szakasszisztens).
Jó étvágyat!
Hozzávalók:Egy kb. 15 cm átmérőjű hőálló üvegtálat (vagy tortaformát) kibélelünk bacon szalonnával. A hússzeleteinket lisztbe forgatjuk (a lisztet fűszerezhetjük ízlés szerint), majd felvert tojásba, ezt követően reszelt sajt keverékébe. Az így elkészített hússzeleteket ráfektetjük a bacon szalonnára, majd egy gépsonkával betakarjuk. Majd újra következi a hús, majd újra a gépsonka és így tovább rétegezzü, míg megtelik a tálunk. A legvégén betakarjuk a baconnel. Letakarjuk fóliával és pároljuk, majd fólia nélkül sütjük tűpróbáig.
- sertéshús
- csirkehús
- pulykahús
- gépsonka
- trappista
- füstölt sajt
- liszt
- tojás
- bacon
- ízlés szerint fűszerek pl. bors, fokhagyma stb.
A torta nagyságától, illetve a hús sokféleségétől függően, a sütés, 2 óra hosszát is igénybe vehet 180 fokon. Ha szeretnénk, óvatosan a jénai tetőbe fordíthatjuk és így az alját is megpiríthatjuk. Langyosan tortaszeletekre vágjuk. Pirítós kenyérrel, zöldséggel tálalhatjuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése