- 750 g széles hüvelyű zöldbab
- só
- 1 egész citrom
- 1,5 kávéskanál cukormentes mustár
- őrölt bors
- 5 ek. olívaolaj
- 2 db zöldhagyma
- 1 csomó petrezselyem
- 200 g szemcsés, friss sajt v. túró
A zöldbabot megtisztítjuk, megmossuk és felvágjuk. 1 l forrásban lévő vízbe dobjuk, és 10 percig főzzük. Hideg vízzel lehűtjük, lecsepegtetjük, majd egy nagy tálba öntjük.
A citromból 4 karikát vágunk, a többi levét kifacsarjuk és összekeverjük a mustárral, a sóval, a borssal és az olívaolajjal. A zöldhagymát vékony karikára vágjuk, a petrezselymet durvára aprítjuk.
Az öntetet, a petrezselymet és a hagymát alaposan összekeverjük. Citromkarikákkal díszítve tálaljuk. Minden adagra egy nagy kanál sajtot púpozunk, és meghintjük őrölt borssal.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése