2010. január 22., péntek

Zöldbabsaláta, szemcsés, friss sajttal

Hozzávalók négy személyre:
  • 750 g széles hüvelyű zöldbab
  • 1 egész citrom
  • 1,5 kávéskanál cukormentes mustár
  • őrölt bors
  • 5 ek. olívaolaj
  • 2 db zöldhagyma
  • 1 csomó petrezselyem
  • 200 g szemcsés, friss sajt v. túró
A zöldbabot megtisztítjuk, megmossuk és felvágjuk. 1 l forrásban lévő vízbe dobjuk, és 10 percig főzzük. Hideg vízzel lehűtjük, lecsepegtetjük, majd egy nagy tálba öntjük.

A citromból 4 karikát vágunk, a többi levét kifacsarjuk és összekeverjük a mustárral, a sóval, a borssal és az olívaolajjal. A zöldhagymát vékony karikára vágjuk, a petrezselymet durvára aprítjuk.

Az öntetet, a petrezselymet és a hagymát alaposan összekeverjük. Citromkarikákkal díszítve tálaljuk. Minden adagra egy nagy kanál sajtot púpozunk, és meghintjük őrölt borssal.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...