2010. május 18., kedd

Mérgező hatású gombák az ételekben - III.

Ha penészes, dobjuk ki!

Ha az ételmaradék kellemetlen szagú vagy gusztustalan látvány, általában azért dobjuk ki mert undorító. jelen esetben nyugodtan cselekedjünk ösztöneinknek megfelelően. Óvakodjunk a romlott, gombás ételektől.

Ne hallgassunk azokra, akik szerint a penész eltávolítható. A penészes élelmiszert dobjuk ki! A penész leszedésével ugyanis nem tudjuk eltávolítani az összes mérgező anyagot. Kivételt képeznek természetesen a penésszel készült élelmiszerek, pl. a penészes sajtok, illetve felvágottak. Ezek nem veszélyesek, mert speciális, nem toxikus gombamérgekkel készülnek. Az összes többi - szürke, kék, fehér vagy piros - penész valamennyi élelmiszeren mérgező hatású!

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...