2010. április 30., péntek

Sült padlizsán

Hozzávalók 6 személyre:
  • 300g padlizsán
  • 6 ek. olívaolaj
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. friss majoránna v. kakukkfűlevél
  • fehér borecet
A padlizsánt vastag szeletekre vágjuk, megsózzuk, és néhány percig állni hagyjuk, hogy levet engedjen. A szeleteket szalvétával leitatjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a padlizsánszeleteket egymás után barnára sütjük, majd szalvétán lecsepegtetjük.

A fokhagymát megtisztítjuk, papírvékony szeletekre vágjuk, és a majoránna- vagy kakukkfűlevelekkel összekeverve, óvatosan megpirítjuk. A padlizsánszeleteket tálaláskor megintjük ecettel, és megszórjuk a fokhagymás keverékkel.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...