2009. október 9., péntek

Csípős fokhagymamártás


Kéthetente jelentkező recept rovatunk következő fogása a csípős fokhagymamártás. A mártást főtt, vagy pirított zöldséghez, burgonyához ajánljuk.

Hozzávalók:
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 chilipaprika
  • 1 csomó petrezselyem
  • 1/2 kávéskanál reszelt citromhéj
  • 100 ml olívaolaj
  • só (izlés szerint)
A hozzávalókat megmossuk, majd felvágjuk (kivéve a fokhagymát). Ha valaki nem bírja túlzottan a csípőset, akkor ajánltos a kimagozott chilipaprikát hideg vízbe tenni rövid időre, így kevésbé lesz csípős.

A fokhagymát, világosbarnára pároljuk, majd áttörjük. Ha kész, a már felvágott petrezselymmetl chilivel és a citromhéjjal együtt forró olajba tesszük. Alaposan összekeverjük, izlés szerint sózzuk, és tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...